Translate

Разходка на кучета навън.

Ползи от разходката навън.

Щом приучите кучето да се движи с повод, следват разходките навън. Извеждането на кучето на разходка в никакъв случай не трябва да се свързва единствено със създаването на хигиенни навици. Това важи най-вече за животни, отглеждани вкъщи. Прекият контакт с чистия въздух и слънчевите лъчи са жизнено необходими за подрастващите кученца.

Добре хранените кученца с интензивен растеж, които не се извеждат редовно на разходка, са предразположени към рахит, без значение дали им се дават редовно витамини от групата D. Ако това не се случи, обилното хранене и застоялият живот довеждат до затлъстяване, което от своя страна може да причини най-различни други заболявания.

Продължителност на разходките с куче.

Така че продължителността на разходките е от голямо значение - колкото са по-големи, толкова по-добре се отразяват върху организма на кученцето. Докато вашият питомник е още малък, изберете такова място за разходка, което ще му гарантира определена сигурност.

Нужна е предпазливост при разходка.

Младото животно не умее да се пази от превозните средства и трябва да го наблюдавате. Допустими са контакти с други кучета, но бъдете внимателни. Не всички са благоразположени и могат да го наранят.

А и тези контакти често стават причина за предаване на различни заразни или паразитни заболявания. Най-рискови са срещите им с безстопанствени кучета, затова не допускайте подобно общуване.--------------------------------------------------

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Популярни публикации - В помощ на българите у нас и по света:

Търсене в този сайт

Translate / Перевод

Посещения на сайта

Последователи на сайта

Архив на блога