Translate

Порода - Шар пей (Shar-Pei).

Характеристика на Шар Пей (Shar-Pei).

Весело по характер, Китайското куче порода Шар пей е куче, което може да е приятелски настроено, ако е правилно социализирано, но същевременно може да бъде много независимо и надменно. Това е сериозно и самоуверено куче, което изисква уважение, но може и да отдава такова, когато е правилно дресирано и социализирано. Към други кучета и домашни животни е агресивно и това може да създаде известни проблеми.

Първоначално тази порода е била отглежда за боеве и бойните инстинкти на Шар пей са се съхранили и до днес и лесно могат да се проявят, ако се провокира. Важно е да се уверите, че кучето е социализирано от малко, ако искате децата и другите домашни любимци да са в безопасност, когато са около него. Много силно се привързва към семейството си и предпочита компанията на хората пред тази на други себеподобни.

Избор на Шар Пей.

Бързо ще откриете, че дресировката на Шар пей е цяло предизвикателство, тъй като това куче може да е много твърдоглаво и упорито, когато поиска - това го прави по-подходящ избор на домашен любимец за хора с опит в отглеждането на кучета. Шар пей се нуждае от редовни разходки, за изразходва неизчерпаемата си енергия. По природа Шар пей е преследвач, затова често може да гледа на котите като на жертва, както и да атакува добитъка.

Описание на породата.

Шар пей е порода със среден размер и много здраво телосложение. Неговата характерна набръчкана кожа го отличава сред останалите породи кучета, а изражението му е сърдито и нацупено. Понякога изглежда дори тъжно заради начина по който кожата се набръчква по муцуната му.
Козината му е къса и права, а разцветката й може да бъде кафява, червена, сива и светлобежова. Теглото на Шар пей е около 16-26 кг, а на височина достига 46-51 см.
Продължителността на живот на Шар пей е около 7-12 г. Съществуват редица болести, които засягат тази порода, включително ентропия.
-------------------------------------------------

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Популярни публикации - В помощ на българите у нас и по света:

Търсене в този сайт

Translate / Перевод

Посещения на сайта

Последователи на сайта

Архив на блога