Translate

Как да изберете храна за вашето куче?

Правилния подбор на храна и режим на хранене за Вашето куче е важен, защото от това зависи здравето на Вашия домашен любимец.

Видове храни за кучета:

Храните, които са подходящи за кучето, се класифицират по

  • влажност, 
  • цена, 
  • вкусови качества и 
  • хранителни вещества на килограм или грам храна. 

За да изберем най-подходящата диета за кучето трябва добре да обмислим тези фактори.

Консервирани храни за кучетата.
Тези храни предлагат най-високи вкусови качества сравнени с полу-влажните и сухите продукти. Веднъж отворена, консервираната храна трябва да се съхранява в хладилника за не повече от три дни.

Сухи храни за кучето.
Състоят се от хрупкави кубчета, които спомагат за разграждането на плаката и зъбния камък . Тези храни остават по-дълго свежи в сравнение с полу- влажната и консервираната храна след като се отворят.

Специализирани храни за Вашия любимец

Тези храни са специално разработени в идеални пропорции за да посрещнат всички хранителни нужди на кучето. Храните разработени специално за малки кученца обикновено имат по-високо съдържание на хранителни вещества, които кученцата трябва да приемат през периода на растеж и развитие.
Друг вид специализирани храни са тези с по-високо съдържание на протеини и калории , които дават допълнителна енергия на малките кученца и ловните породи. Други са с по-малко съдържание на калории и мазнини , за да помогнат на по-малко активните и по-възрастните кучета да поддържат оптимално тегло.
--------------------------------------------------

1 коментар:

  1. Човешката храна не е непременно лоша за кученцата - стига да има месце, подходящи кокалчета и те доста си я харесват. Идеята, че с изкуствените храни нещо се добавяло, е по-скоро рекламно маркетингов трик на производителите на хранителни продукти.

    ОтговорИзтриване

Популярни публикации - В помощ на българите у нас и по света:

Търсене в този сайт

Translate / Перевод

Посещения на сайта

Последователи на сайта

Архив на блога